2013. április 02., kedd 05:30

Csecsemőmentő-programot indított a kistarcsai plébánia

Újszülöttmentő-programot indított a katolikus egyház december 29-én. Az aprószentek ünnepét követő napon a kistarcsai templomnál a szentmise keretében Bíró László püspök felszentelte azt a 'befogadó kosárkát', amelybe Szent Péter esernyője alá névtelenül elhelyezheti újszülöttjét a nehéz helyzetben lévő édesanya, a riasztóberendezés pedig azonnal jelez a helyi kórházban.

Kistarcsán a katolikus templom mögött állították fel az ország első, úgynevezett befogadó kosárkáját. A babamentőhelyen teljesen anonim módon helyezheti el újszülöttjét a nehéz helyzetben lévő édesanya, a riasztóberendezés pedig azonnal jelez a helyi kórházban. A programot Mikszáth Kálmán Szent Péter esernyője című regénye ihlette.

Az országban elsőként a kistarcsai plébánia vállalja fel egy nem kívánt gyermek befogadását, és szerető családhoz történő juttatását. Magyarországon ez az első olyan csecsemőmentő, amelyet az egyház hozott létre. A programot később az egész Kárpát-medencére kiterjesztenék - derült ki a Kossuth Rádió műsorából.

A 'Szent Péter esernyője program' Dr. Eőry Ajándok népegészségügyi programjának része, amely megoldást biztosít a kényszerhelyzetben lévő, elkeseredett, leendő édesanyák számára - írja a magyarkurir.hu.

http://www.orientpress.hu/108210

Szent Péter esernyője

Simon András Grafikái

  • 4
  • 2
  • 5
  • 1
  • 3
  • 6
Previous Next

Zene a csend

Zene a csend,
s benne fogantál te is,
mint öröktől áldott gondolat.
Titkok ölében ringó gyermek,
engedd hát szeretni önmagad.

(Simon András)

Simon Andras Grafikai