szentpeter-esernyoje-mozeskosar-ernyo

A Szent Péter Esernyője Program

"Befogadó kosárka” Szent Péter Esernyője oltalmában.Reméljük, hogy kerül csecsemő
az esernyő alá, ahogy Mikszáth Kálmán azt megálmodta. Isten szeresse!

Tovább

Élet-kápolna és mózeskosár Kistarcsán. Buvár Géza filmje

Simon András Grafikái

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

 

Információ

Bíró László püspök atya áldotta meg az Élet-kápolnáját. Jel mely arra figyelmeztet, hogy a megfogant élet kincs, érték, nincs jogunk eldobni, megölni. Ha valakinek mégis annyira reménytelennek tűnik a gyermeke felnevelése, akkor itt egy lehetőség, hogy ne ölje meg, hanem a Szűzanya oltalmába ajánlva az Egyház gondoskodni fog róla. Ha kinyitják a kápolna üvegszekrényét, akkor 4-5 percen belül jönnek és elviszik a kórházba a behelyezett gyermeket és gondoskodnak róla!

A „Szent Péter Esernyője” –program

Napi hír, hogy május 5-én (2011) halott babát találtak egy óbudai telephelyen a szemét közé rejtve egy mosóporos dobozban. Az ország jelen szörnyű állapotának javításában a római katolikus egyház részéről –melynek én is tagja vagyok- megfontolandó lépésként terjesztettem elő a következőt 2011. májusában.

A levelemnek lett foganatja. 2012 februárjában Bíró László püspök atya jelenlétében az Életvédő Fórumon tarthattam előadást „Szent Péter esernyője, mint életvédő kezdeményezés a nem kívánt újszülöttek méltó befogadására plébániákon” címmel.
Közhasznú Alapítványunk –az „Egészség Biztonság” – támogatásával elkészült az alábbi fából faragott építmény, melynek készítője Györgypál Imre erdélyi asztalos, és –a kihelyezése után- a tetejébe kerül majd az esernyő.

Tovább a Blogra

 

Magyar Érdemrend Tisztikereszt 

Magyar Érdemrend Tisztikereszt (polgári tagozat) kitüntetésben részesült dr. Eőry Ajándok orvos-természetgyógyász, a biológiai tudomány kandidátusa, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat háziorvosa...

Tovább a Blogra

 

Cserbenhagyásos csecsemőhalál

Egy jó hónap is eltelt már azóta, hogy Szent Péter felszentelt esernyőjét kinyitottuk a kistarcsai katolikus templom mellett. E néhány hét alatt érlelődött meg bennem, hogy így nevezzem azt a jelenséget, amelyre ez a kezdeményezés született. A szülő ugyanis – bár a legnagyobb ajándékot adja magzatának azzal, hogy életet ad – rögtön cserbenhagyja, bűnt követ el. Nincs kiszolgáltatottabb az újszülöttnél.

Az anyai ösztönök mind arra irányulnak, hogy ne hagyja cserben a gyermeket az édesanyja. Ha mégis megteszi, annak komoly oka kell hogy legyen. A körülmények miatti kétségbeesett helyzete diktálja ezt a lépését.

Tovább a Blogra

{jcomments off}

Szent Péter esernyője

Zene a csend

Zene a csend,
s benne fogantál te is,
mint öröktől áldott gondolat.
Titkok ölében ringó gyermek,
engedd hát szeretni önmagad.

(Simon András)

Simon Andras Grafikai