szentpeter-esernyoje-mozeskosar-ernyo

A Szent Péter Esernyője Program

"Befogadó kosárka” Szent Péter Esernyője oltalmában.Reméljük, hogy kerül csecsemő
az esernyő alá, ahogy Mikszáth Kálmán azt megálmodta. Isten szeresse!

Tovább

Élet-kápolna és mózeskosár Kistarcsán. Buvár Géza filmje

Simon András Grafikái

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

 

Információ

Bíró László püspök atya áldotta meg az Élet-kápolnáját. Jel mely arra figyelmeztet, hogy a megfogant élet kincs, érték, nincs jogunk eldobni, megölni. Ha valakinek mégis annyira reménytelennek tűnik a gyermeke felnevelése, akkor itt egy lehetőség, hogy ne ölje meg, hanem a Szűzanya oltalmába ajánlva az Egyház gondoskodni fog róla. Ha kinyitják a kápolna üvegszekrényét, akkor 4-5 percen belül jönnek és elviszik a kórházba a behelyezett gyermeket és gondoskodnak róla!

A Szent Péter Esernyője Program

Napi hír, hogy május 5-én (2011) halott babát találtak egy óbudai telephelyen a szemét közé rejtve egy mosóporos dobozban. Az ország jelen szörnyű állapotának javításában a római katolikus egyház részéről –melynek én is tagja vagyok- megfontolandó lépésként terjesztettem elő a következőt 2011. májusában.

A levelemnek lett foganatja. 2012 februárjában Bíró László püspök atya jelenlétében az Életvédő Fórumon tarthattam előadást „Szent Péter esernyője, mint életvédő kezdeményezés a nem kívánt újszülöttek méltó befogadására plébániákon” címmel.
Közhasznú Alapítványunk –az „Egészség Biztonság” – támogatásával elkészült az alábbi fából faragott építmény, melynek készítője Györgypál Imre erdélyi asztalos, és –a kihelyezése után- a tetejébe kerül majd az esernyő. Fontos feltétel volt, hogy az ajtónyitástól számítva perceken belül megérkezzen az őrző-védő szolgálat, hogy időben eljuttassa a névtelenül behelyezett újszülöttet a legközelebbi arra hivatott egészségügyi intézménybe, ahol az újszülött ellátásához a megfelelő szakmai minimumfeltételek (neonatológia I. szint) biztosítottak. (Ez esetünkben a közeli Flór Ferenc kórház lesz.) Mint látható, nem un. inkubátorról van szó, inkább hívjuk befogadó kosárkának. A rávésett mondat közelebbről.

2012. december 29-én –az aprószentek ünnepét követő napon-a kistarcsai templomnál 10 órakor a szentmise keretében szenteli fel Bíró László püspök úr ezt a szépséges „befogadó kosárkát” melybe névtelenül elhelyezheti újszülöttjét az anya „Szűzanya oltalmában” Szent Péter esernyője alá.
Ezzel a kistarcsai plébánia-az országban először- felvállalja egy nem kívánt gyermek befogadását és családhoz juttatását.
Természetesen tudjuk, hogy nem elég az ötlet kivitelezését önerőből támogatni, a fenntartáshoz is támogatásra szorulunk.
Várhatóan megdrágul a plébániai örző-védő szolgálat költsége is.
Reméljük, hogy kerül pénz „az esernyő nyelébe”, ahogy Mikszáth Kálmán azt megálmodta.
Isten szeresse!
Dr. Eőry Ajándok

2012. november 28.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szent Péter esernyője

Zene a csend

Zene a csend,
s benne fogantál te is,
mint öröktől áldott gondolat.
Titkok ölében ringó gyermek,
engedd hát szeretni önmagad.

(Simon András)

Simon Andras Grafikai