A „Szent Péter Esernyője” –program

Napi hír, hogy május 5-én (2011) halott babát találtak egy óbudai telephelyen a szemét közé rejtve egy mosóporos dobozban. Az ország jelen szörnyű állapotának javításában a római katolikus egyház részéről –melynek én is tagja vagyok- megfontolandó lépésként terjesztettem elő a következőt 2011. májusában.

A levelemnek lett foganatja. 2012 februárjában Bíró László püspök atya jelenlétében az Életvédő Fórumon tarthattam előadást „Szent Péter esernyője, mint életvédő kezdeményezés a nem kívánt újszülöttek méltó befogadására plébániákon” címmel.
Közhasznú Alapítványunk –az „Egészség Biztonság” – támogatásával elkészült az alábbi fából faragott építmény, melynek készítője Györgypál Imre erdélyi asztalos, és –a kihelyezése után- a tetejébe kerül majd az esernyő.

Tovább a Blogra

 

Magyar Érdemrend Tisztikereszt 

Magyar Érdemrend Tisztikereszt (polgári tagozat) kitüntetésben részesült dr. Eőry Ajándok orvos-természetgyógyász, a biológiai tudomány kandidátusa, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat háziorvosa...

Tovább a Blogra

 

Cserbenhagyásos csecsemőhalál

Egy jó hónap is eltelt már azóta, hogy Szent Péter felszentelt esernyőjét kinyitottuk a kistarcsai katolikus templom mellett. E néhány hét alatt érlelődött meg bennem, hogy így nevezzem azt a jelenséget, amelyre ez a kezdeményezés született. A szülő ugyanis – bár a legnagyobb ajándékot adja magzatának azzal, hogy életet ad – rögtön cserbenhagyja, bűnt követ el. Nincs kiszolgáltatottabb az újszülöttnél.

Az anyai ösztönök mind arra irányulnak, hogy ne hagyja cserben a gyermeket az édesanyja. Ha mégis megteszi, annak komoly oka kell hogy legyen. A körülmények miatti kétségbeesett helyzete diktálja ezt a lépését.

Tovább a Blogra

{jcomments off}

Szent Péter esernyője